Sposób przygotowania

Nektarynki umyć, oczyścić i drobno pokroić. Powinniśmy otrzymać 2 filiżanki pokrojonych owoców. Owoce wrzucić na patelnię, mieszając około 4 minut, dusić na średnim ogniu. Kiedy puszczą sok, zmniejszyć ogień i dusić jeszcze około 4 minut. Proszek musztardowy zmieszać z 300 ml wody, skórką pomarańczową, octem i solą, dodać do owoców na patelni, 1,5 godziny bardzo powoli gotować na małym ogniu. Często mieszać, żeby gęstniejąca masa nie przywierała do patelni. Musztarda jest gotowa, kiedy stanie się gęsta jak dżem. Patelnię zdjąć z kuchenki, musztardę doprawić sokiem cytrynowym, ostudzić. Pięć słoików o pojemności 200 ml wypełnić musztardą, mocno zamknąć i przechowywać w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    andżelika1

    Pasuje do wieprzowiny, smakuje również z kozim serem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    sznycel

    żegnajcie sosy, musztardy, majonezy
  • 0
    original
    Opublikowano

    sznycel

    żegnajcie sosy, musztardy, majonezy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !