Sposób przygotowania

Wszystkie przyprawy wymieszać z pieprzem i solą. Migdały sparzyć wrzącą wodą, wycisnąć ze skórek, osuszyć na papierowym ręczniku. Suche migdały prażyć na patelni bez tłuszczu, aż lekko zbrązowieją. Następnie posypać je miesznką przyprawową i mieszając , prażyć jeszcze 5 minut. W tym czasie cukier się skarmelizuje i migdały nabiorą złotej barwy. Migdały przesypać na natłuszczoną blachę, rozdzielić te, które się ze sobą posklejały, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Szczelnie zapakować do 2 słoików o pojemności 250 ml.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    andżelika1

    przetwory owocowo - warzywne - ze słodkim przymrużeniem oka !
  • 0
    original
    Opublikowano

    sznycel

    chrupię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !