Sposób przygotowania

CIASTO: Margarynę rozpuścić, dodać wodę i zagotować. Następnie dodać mąki i proszek do pieczenia. Ostudzić i dodać jajka i mieszać 5 minut. Blachę wysmarować i posypać mąką. Łyżką rozprowadzać ciasto podzielane na 2 części. Upiec na złoty kolor. Około 30 minut.
MASA:
Szklankę mleka odlać. A pozostałe zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do szklanki dodając maki i żółtka i wymieszać. Wlać na gotujące się mleko. Mieszać aż powstanie gęsta masa. Ostudzić. Margarynę rozmiksować i dodawać po łyżce ostudzonej masy. Przełożyć ciasto wierzch można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    smakowita moja córka uwielbia
  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    smakowita moja córka uwielbia
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    mniam pycha ta karpatka
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    uwielbiam te ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !