Sposób przygotowania

Porzeczkę z miętą zasypujemy 15 dag cukru i odstawiamy, aby puściła sok. Następnie ją gotujemy, aż całkowicie się rozpadnie. Przecieramy przez drobne sito i znowu gotujemy, aby trochę odparowało. Do musu dodajemy żelfix, zagotowujemy i dodajemy resztę cukru. Po zagotowaniu mieszamy do zaniknięcia ewentualnej piany. Wlewamy do słoiczków i gotowe. Zimą cieszymy się smakiem lata :D

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aspire5742

    może być dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale bym zjadła
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię białe porzeczki.Są słodsze od czerwonych.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    ciekawe połączenie, w konfiturach takiego jeszcze nie próbowałam ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    połączenie rewelacyjne jak dla mnie...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !