Sposób przygotowania

Porzeczkę zalewamy wodą i gotujemy do uzyskania intensywnego kompotu. Żelatynę mieszamy z kilkoma łyzkami zimnej wody. Kompot przecedzić, dodać do niego żelatyne i gotować przez ok. 3 minuty, zostawić do ostygnięcia.

Do pucharków wlewamy część galaretki, odstawiamy do lodówki do stężenia. W tym czasie gotujemy 1,5 filiżanki wody, dodajemy 3 łyzki kaszy manny ciągle mieszając żeby uniknąć grudek, dodajemy cukier do smaku.

Kiedy galaretka w pucharkach stężała posypujemy ją owocami i zakrywamy ostudzoną ale jeszcze nie stężałą kaszą (żeby nie rozpuściła galaretki) i wstawiamy na chwil do lodówki. Powtarzamy czynność tyle razy, ile trzeba żeby na wierzchu zakończyć owocami.

Można wierzch osypać lekko zmielonymi płatkami kukurydzianymi żeby dodać chrupkości.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    na pewno pyszny
  • -1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    jeszcze takiego nie jadłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !