Sposób przygotowania

Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawiamy do przestudzenia.

Ciastka kakaowe kruszymy, dodajemy do nich roztopione masło i mieszamy.

Całość wykładamy na spód tortownicy wyłożony papierem do pieczenia tworząc spód do sernika.

Mleko gotujemy i w gorącym rozpuszczamy żelatynę, odstawiamy do ostudzenia.

Za pomocą trzepaczki miksujemy twaróg z serkiem homogenizowanym stopniowo dodając cukier puder.

Do sera dodajemy przestudzone mleko z żelatyną i dokładnie miksujemy.

Dodajemy jagody i delikatnie mieszamy.

Całość wylewamy na spód z ciastek.

Na wierzchu układamy maliny lekko wciskając je w ser.

Ciasto wkładamy do lodówki.

Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na sernik.

Odstawiamy do lodówki i czekamy aż galaretka zastygnie.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszniutko wygląda i smakuje na pewno tak samo :P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !