Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso drobiowe z rukolą i otrębami - Dukan

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 600 g
rukola średnia garść
chili płatki do smaku
otręby owsiane 2-3 łyżki
otręby pszenne płaska łyżka
zarodki pszenne pelna łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso drobiowe z rukolą i otrębami - Dukan

Rukolę opłukać, odsączyć w wirówce do sałaty, przełożyć do woreczka i zamrozić.
Zamrożona rukola świetnie się kruszy, dzięki czemu nie trzeba jej siekać ;)

Z udek kurczaka okroić czyste mięso odrzucając ścięgna i skórę - mięso pokroić w mniejsze kawałki.
Rozgrzać teflonową suchą patelnię i wrzucić mięso - smażyć, stale mieszając, aż się zetnie.
Posypać mięso skruszoną rukolą i przyprawami - wymieszać.
Kiedy mięso się poddusi i puści sok - posypać mieszanką otrąb i zarodków pszennych.
Mieszać, aż otręby wchłoną płyn i spęcznieją.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.08.2012 14:08
*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
parysek10 05.07.2012 10:59
dobry pomysł
reniatka 05.07.2012 10:15
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak