Sposób przygotowania

Na 1 łyżce oleju podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę i czosnek. Po chwili wrzucamy mięso mielone, przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy przez ok. 5 minut, często mieszając. Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki (można je wcześniej zmiksować blenderem), umyte i pokrojone w plasterki pieczarki, fasolę oraz umytą i pokrojoną w kostkę paprykę. Zmniejszamy gaz, przykrywamy pokrywką i dusimy przez ok. 20 minut. Całość przyprawiamy 1-2 łyżeczkami chili, pieprzem, solą i odrobiną cukru. Dusimy jeszcze przez ok. 15 minut, do momentu odchodzenia skórki od papryki. Na koniec zaprawiamy koncentratem i ewentualnie przyprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem. Smacznego!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dobre danie ale na zimniejsze dni
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elexis

    Mniam:)
  • 0
    363
    Opublikowano

    Kejti

    Robię bez pieczarek,uwielbiam ostre jedzenie :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !