Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z soi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z soi

- 2 szklanki soi

- 2 duże cebule

- 2 ząbki czosnku

- ½ szklanki zmielonych płatków owsianych

- 2 łyżki koncentratu pomidorowego

- łyżka oleju

- bułka tarta

Przyprawy : majeranek ,pieprz ziołowy ,
papryka, sól, curry , kilka kropel sosu sojowego ,

Soję namoczyć przez kilka godzin a następnie ugotować przez ok. 1.5 godz.
z dodatkiem soli . Następnie zemleć w maszynce .
Cebulę i czosnek drobno posiekać zeszklić na patelni .

Wszystkie składniki ( oprócz bułki )wymieszać , regulując gęstość
masy bułką tartą , masa ma być plastyczna nie może się kruszyć .

Duża ilość bułki powoduje że pasztet posiada gęstszą konsystencję
i po upieczeniu daje się kroić w plastry . mniej bułki pasztet
będzie można rozsmarować po pieczywie .

Gotową masę włożyć do formy najlepiej podłużnej piec w piekarniku ok. 45 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.07.2011 12:43
super
Kate131 25.04.2011 10:37
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak