Przepis i sposób przygotowania na: Deser Wandy
Sos:
Cukier utrzeć z żółtkiem, cukrem waniliowym i mąką kartoflaną, zalać gorącym mlekiem i zagotować, ciągle mieszając. Sos podajemy w oddzielnym naczyniu.
jabłko | 1/2 kg |
płatki owsiane | 1-2 szkl |
masło | 1 łyżka |
wiórki kokosowe | 3/4 szkl |
ziaren siemienia lnianego | 3/4 szkl |
rodzynek | 1 garść |
słonecznik łuskany | 1 op |
orzechy | |
sos | |
cukier | 2 łyżki |
żółtko jajek | 1 szt |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
mąka kartoflana | 1 łyżka |
mleko | 1 litr |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: