Sposób przygotowania

Ciasto:
Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, połączyć z pozostałymi składnikami, wyrobić ciasto i podzielić na dwie części. Upiec je w biszkoptach, każdą oddzielnie, rzecz jasna.
Krem:
Gotować jak budyń, tzn. - odlać pół szklanki mleka, rozmieszać w nim cukier, mąkę, jajka. Pozostałe mleko zagotować i wlewać do niego wąskim strumyczkiem, ciągle mieszając, aby nie tworzyły się grudki, mleko z mąką, cukrem i jajkami.

Na jeden z upieczonych placków położyć przestudzony krem, przykryć drugim plackiem i pozostawić na kilka godzin.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawe
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    lubię takie ciasta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne do kawki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    polecam piekę i jest smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    fajne jeszcze nie jadłam ciasta z marchwi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !