Sposób przygotowania

Migdały (najlepiej płatki migdałowe lub siekane migdały) uprażyć na złoto na suchej patelni i ostudzić.
Wiśnie wydrylować zachowując sok, zasypać cukrem i pozostawić na 1-2 godziny.
Przełożyć na patelnię i usmażyć, aż nadmiar soku odparuje.
Ricottę wymieszać z jogurtem.
Żółtka utrzeć na biało z cukrem waniliowym i połączyć z serkiem.
Wiśnie ostudzić i połączyć z masą serową i migdałami.

Komentarze

  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Uwielbiam wiśnie. Deser bardzo fajny.
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    super deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !