Sposób przygotowania

Kurki dokładnie myjemy, cebulkę kroimy w kostkę. W rondelku roztapiamy masło i wrzucamy grzyby z cebulą. Podlewamy odrobiną wody, przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok. 15-20 minut.

Polędwiczkę myjemy i oczyszczamy, kroimy w plastry, nacieramy solą i pieprzem. Smażymy na maśle z obydwu stron na rumiano i przekładamy do naczynia do zapiekania.

Do miękkich grzybków dolewamy śmietankę i chwilę jeszcze gotujemy, doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy mięso i wkładamy naczynie do piekarnika rozgrzanego do 190'. Zapiekamy ok. 10 minut.

Polędwiczkę podałam z chrupiącą bagietką.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pysznie wyglada :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    apetyczne! lubie takie dania
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Prawdziwe pyszności.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mmm wygląda bardzo smacznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietne
  • 0
    original
    Opublikowano

    arbuzowo

    Wygląda przepięknie - rewelacyjne połączenie kurek i mięsa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !