Sposób przygotowania

Kilka dni temu jedna z czytelniczek (bmaguda) mojego bloga napisała w komentarzu pod naleśnikami pomidorowymi : “polecam do ciasta dodawać łyżkę mąki ziemniaczanej (do słodkich budyń), wtedy nawet bez jajca ciasto się nie rwie”

Jak to bez jaj? (pomyślałam) A następnie musiałam tą myśl wypróbować i następnego dnia rano smażyłam już na śniadanie.

Pomijając mąkę pszenną wyszły świetne placuszki dla alergików, którzy nie stosują jajek i mleka. Placuszki mokre w środku od banana, a mój sceptyczny do innowacji kuchennych mąż zajadał, żartobliwie spierając się z naszym synkiem o każdy placek! :-)

- 1 szklanka mąki
- 3/4 szklanki wody
- 1 łyżka budyniu (suchego)
- szczypta soli
- 1 duży dojrzały banan
- szczypta cynamonu Prymat

- olej do smażenia

Mąkę budyń sól i wodę zmiksuj na gładko. Tuż przed smażeniem placuszków, rozgnieć banana pozostawiając lekkie grudki i dodaj do ciasta. Wmieszaj banana w ciasto.

Porcjuj łyżką do zupy, smaż na złocisto na oleju.

Pyszne, aromatyczne śniadanko dla 2 osób (mały smyk również się naje).

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    doniiiaaa

    mniam :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne placuszki bananowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ale piękne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    interesujące:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    interesujące:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    FAJNE
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    lubię takie racuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !