Sposób przygotowania

szparagi oczyścić,umyć odciąć twarde końcówki i pokroić na kawałki.Makaron ugotować w osolonym wrzątku odcedzić.Do garnka wlać wodę dodać plaster limonki lekko osolić i zagotować dodać szparagi i gotować je ok.10min.odcedzić a wywar zachować.Mięso umyć pokroić w paski i podsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano oprószyć solą i pieprzem do smaku i posypać mąką.Śmietanę wymieszać z 1/2 szklanki wywaru od gotowania szparagów i wlać do mięsa,zagotować jeśli trzeba to doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z limonki ponownie wymieszać dodać osączone szparagi.Przygotowaną potrawkę podawać z makaronem,przybraną rzeżuchą,skórką z limonki i czerwonym pieprzem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawa propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    dobre danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !