Sposób przygotowania

Zmiksuj jajko, żółtko i cukier puder. Do miski wsyp mąkę dodaj pokrojoną drobno margarynę . Dodaj zmiksowane jajka z cukrem i zagnieć ciasto.Ciasta nie chłodzimy rozwałkowujemy n a ok 2 mm i takie ciasto nakładamy na ułożone foremki do babeczek .Przyciskamy ręką wykrawają się kółeczka które wgniatamy do foremek .Piecz w 180ºC aż ciasto nabierze ładnego złoto-brązowego koloru.Następnie wyciągamy babeczki z foremek i zostawiamy do wystudzenia .

Śmietankę podgrzać,dodać masło na jedną czekoladę ok 60 g masła .Ostudzić do ok 40C.Śmietanę dodac do pokruszonej czekolady energicznie mieszając aby wszystko sie dobrze połączyło na gładką lśniącą masę.Można użyć miksera. Tak samo robimy z białą czekoladą .
Masy nakąłdamy do babeczek albo dwie naraz mieszając albo w każda babeczkę inna czekoladą .Ozdabiamy malinami .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    polecam pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    przepyszne;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    grzechu warte
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    muszą być bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !