Sposób przygotowania

Ogórki kroimy w ósemki, paprykę po pozbawieniu jej gniazd nasiennych w kostkę dość grubą, cebulę kroimy podobnie jak paprykę, pieczarki oczyszczamy i kroimy na pół. Kalafior dzielimy na różyczki i sparzmy go, podobnie pieczarki. Składniki przekładamy do dużej miski lub garnka i mieszamy, dodajemy połowę wody i soli. Z pozostałych składników gotujemy zalewę, gdy warzywa poleżą ok. 2 godziny. Warzywa przekładamy do słoików, zalewamy zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy. Polecam do grilla.

Komentarze

  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    Lubie takie przekąski
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    do wszystkiego pasują jako dodatek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !