Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzewamy olej.
Wrzucamy pokrojoną w pióra cebule i smażymy aż nabierze złotego koloru.
Mięso kroimy w kostke lub cienkie plastry.
Dodajemy do cebuli i razem dusimy pod przykryciem.
Kapuste szatkujemy.
Dodajemy ją do mięsa.
Dodajemy przecier pomidorowy.
Doprawiamy ziołami, przyprawą do gulaszu i kucharkiem.
Dolewamy wode wg potrzeby.
Gotujemy razem do miękkości mięsa. Od czasu do czasu mieszamy.
Zaprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką.
Doprawiamy pieprzem.

Podajemy do ziemniaczków.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    wyśmienite
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo dobre polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    wspaniały ten gulasz :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dla mnie nowość, ciekawe połączenie.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    mozna jesc ze ziemniaczkami lub z dodatkiem chleba.bardzo sycace danie
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    sycące ,pełnowartościowe , swietne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszne jedzonko serwujesz:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    rewelacyjny przepis !
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny pomysł na obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ale nabrałam ochoty na gulasz
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny obiad
  • 0
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    to coś dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczny :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny gulasz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !