Sposób przygotowania

Kiście kwiatów zebrałam, położyłam na folii i wystawiłam na słońce. Po 2 godzinach (gdy nie było już w nich robaczków) zagotowałam wodę, dodałam cukier i sok z cytryny. Poobcinałam kiście i wrzuciłam do garnka. Wymieszałam i zagotowałam. Odstawiłam na 2 dni, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie przecedziłam syrop przez gazę. Zagotowałam i przelałam do wyparzonych słoiczków.

Smaczny i zdrowy :)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    takie miodki są najlepsze !
  • 1
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    szkoda że nie udało mi się go zrobić w tym roku:(
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny jest, piłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !