Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Oczyszczone i umyte pieczarki należy pozbawić nóżek i lekko wydrążyć.
Uszykować ok. 10 sztuk.

Przygotować farsz:
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej patelni.
Dodać do niej pokrojone nóżki i kilka kapeluszy pieczarek. Posolić. Przesmażyć razem przez chwilkę.
Doprawić pieprzem ziołowym, papryką i solidną łyżeczką curry (nie obawiajmy się, że przyprawimy za mocno - gdy dodamy kaszkę kuskus, intensywność przypraw zmaleje).
Pieczarki puszczą nieco wody - to dobrze. Wsypujemy kaszkę kuskus i podlewamy jeszcze odrobiną wody lub bulionu (tak by jej poziom przewyższał nieco kuskus).


Komentarze

  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    smacznie wyglądają
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszny farsz.Ciekawy z kuskusem.Muszę spróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    chętnie wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    wyglądają apetycznie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    aż mi slinka poleciała

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !