Sposób przygotowania

1 warstwa biszkopty układamy na spód blachy
2 warstwa:
zółta galaretkę rozpuszczamy w szklance wody( gdy lekko stężeje) ubijamy 1 śnieżkę i dodajemy do niej galaretkę kawę inkę i cappuccino- miksujemy chwile by składniki się połączyły. wylewamy na biszkopty;
3 warstwa
2 śnieżki ubijamy i dodajemy do niej ser, cukier waniliowy, cukier miksujemy do uzyskania gładkiej masy. w międzyczasie przygotowujemy żelatynę gdy ostygnie a masa będzie gładka dolewamy ja powoli i chwile jeszcze miksujemy. wylewamy na masę cappuccino
4 warstwa zielona galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i postępujemy tak jak z zółta gdy lekko stężeje ubijamy śnieżkę i dodajemy do niej galaretkę i gotowa masę wylewamy na wierzch.
5 warstwa:
2 czerwone galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i gdy przestygną i lekko zaczną się ścinać wylewamy na sam wierzch.
sernik gotowy ja dodatkowo ozdobiłam go bita śmietana
pyszny na upalne dni słodkość sernika z delikatna nuta cappuccino
smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    super wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smacznie
  • 4
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    jest pyszny, delikatna nuta kawy:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ładny
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    moze byc ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    piękne ciacho:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    najlepszy przepis jaki próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !