Sposób przygotowania

Bagietkę pokroić w poprzek w cienkie kromeczki. Na spodek wylać trochę oliwy i maczać w niej każdą kromkę. Każdą kromkę układać na papierze do pieczenia na kratce od piekarnika.

Awokado i pomidora umyć, awokado obrać ze skórki, warzywa pokroić w drobną kosteczkę, wcisnąć sok z połówki cytryny i dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, w razie potrzeby dolać trochę oliwy. Gotową mieszankę układać na kromkach, posypać solą i czubrycą.

Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach około 10 minut, by bruschetta była chrupiąca.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam awokado, to danie brzmi świetnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bruschetta od paru już lat rządzi w moim domu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !