Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy miód, jajko i znów ucieramy .W drugiej misce mieszamy mąkę, sodę, sól i przyprawy. Dodajemy suche składniki do masy maślanej i mieszamy. Owijamy ciasto folią aluminiową i wkładamy do lodówki na 30 minut.

Ciasto dzielimy na kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wwysmarowanej masłem i podsypanej mąką w odstępach. Lekko spłaszczamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 10 - 12 minut, by ciastka były zrumienione, ale miękkie. Studzimy i przekładamy ciastka.

* ja robiłam malutkie kuleczki a i tak mi wyrosły w piekarniku jak szalone :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !