Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gingersnaps

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 170 gram
jajko
miód 3 łyżki
mąka 260 gram
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
cynamon łyżeczka
sól szczypta
konfitura
cukier 70 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Gingersnaps

Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy miód, jajko i znów ucieramy .W drugiej misce mieszamy mąkę, sodę, sól i przyprawy. Dodajemy suche składniki do masy maślanej i mieszamy. Owijamy ciasto folią aluminiową i wkładamy do lodówki na 30 minut.

Ciasto dzielimy na kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wwysmarowanej masłem i podsypanej mąką w odstępach. Lekko spłaszczamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 10 - 12 minut, by ciastka były zrumienione, ale miękkie. Studzimy i przekładamy ciastka.

* ja robiłam malutkie kuleczki a i tak mi wyrosły w piekarniku jak szalone :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna23
Justyna23 05.08.2012 15:38
pyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak