Sposób przygotowania

Maliny włożyć do miski, zalać wodą i odstawić na 1 godzinę, po tym czasie przetrzeć maliny razem z wodą, którą były zalane przez sito tak, by zostały tylko same ziarenka. Ziarenka z sita wyrzucić. Miąższ malinowy wraz z płynem wlać do garnuszka, odlać z powrotem do miski 200ml. Pod garnuszkiem ustawić ogrzewanie na średnim ogniu, do odlanego płynu wsypać żelatynę i mieszać, aż lekko zacznie pęcznieć, kiedy tak się stanie, wlać całość do garnuszka i podgrzewać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Gorący płyn rozlać do foremek, poczekać, aż zawartość przestygnie i wstawić na kilka godzin lub całą noc do lodówki - do całkowitego stężenia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !