Sposób przygotowania

Twarożek zmiksować z żółtkami, masłem, cukrem i likierem. Dodać truskawki, chwilę miksować. Masę serową wyłożyć do formy. Wstawić na 2 godz do lodówki. Białą czekoladę rozpuścić na parze. Plastikową małą łopatkę zanurzać w ciepłej czekoladzie i rozsmarować ja na schłodzonej w zamrażalniku blasze, tworząc kształty języczków. Wstawić na godzinę do lodówki. Konfiturę wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody, gotować 5 minut. Deser wyjąć z formy na półmisek. Wierzch i boki ciasta posmarować przestudzoną konfiturą. Następnie boki obłożyć czekoladowymi języczkami, wierzch przybrać wiórkami z czekolady i połówkami truskawek. Wstawić na pół godziny do lodówki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !