Sposób przygotowania

Żurawinę drobno posiekać.
Do garnka wrzucić masło i cukier, na małym ogniu, przy częstym mieszaniu rozpuścić.
Wrzucić pokrojoną żurawinę i podrobioną na mniejsze kawałki czekoladę, mieszać do rozpuszczenia czekolady.
Na koniec dodać płatki owsiane, dodać taką ilość aby powstała gęsta masa, z której będzie możliwe klejenie kulek.
Formować kulki, wielkości orzechów włoskich, ułożyć na blaszce, posypać startą białą lub czarną czekoladą i odłożyć do lodówki aby stężały na 2-3 godziny.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    EWI

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    ciekawy pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia47

    Ooo i bez pieczenia:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajne kuleczki!:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !