Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

Z tej porcji wychodzi 6 kotletów widocznych na zdjęciu.
250g ryby mintaj(u mnie mrożone filety)
3 łyżki koperek świeży-posiekany
5 łyżek stołowych czubatych marchewki startej na tarce o dużych oczkach
1 mała cebulka starta na tarce o dużych oczkach
1 jajko-surowe
5 łyżek bułki tartej + bułka do obtoczenia kotletów
olej do smażenia
sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania

PRZYGOTOWANIE:

Rozmrożoną i odcisnietą rybę z nadmiaru wody przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa dwa razy. Wkładamy do misy.Dodajemy koper,marchew,cebulę,jajko i bułkę tartą. Wszystko solimy,pieprzymy i wyrabiamy na jednolitą masę. Następnie za pomocą wilgotnych dłoni formujemy kotleciki i obtaczamy je z każdej strony w bułce tartej. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na złoty kolor i wykładamy na ręcznik papierowy żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z czym kto lubi.Smacznego :-)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    pychota :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    piękne, chętnie bym się poczęstowała
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Ależ proszę caralajna,częstuj się :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !