Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

Porcja na dwie osoby:
1 młoda cienka cukinia(ok.25-28cm)
1 woreczek ryż biały (u mnie 125g)
2 ząbki czosnek (pokrojony w kosteczkę)
1 garść (koper świeży i posiekany)
2 łyżki olej
sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania

PRZYGOTOWANIE:

Umytą porządnie i osuszoną cukinię kroimy w drobną kosteczkę.Przekładamy na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju.Dorzucamy czosnek i koper.Dodajemy sól i pieprz. Smażymy mieszając aż cukinia nam lekko zmięknie (ale ma być chrupiąca) W między czasie gotujemy ryż wg.przepisu na opakowaniu.Odsączamy i wkładamy do garnka. Następnie do ryżu dodajemy całą zawartość z patelni.Wszystko dokładnie mieszamy(można jeszcze sobie ewentualnie doprawić) Gotowe danie rozkładamy na talerze... Ja podałam z gulaszem i pomidorami...

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !