Sposób przygotowania

Ocet wymieszać z cukrem. Truskawki umyć, obrać, umieścić w miseczce i zalać przygotowaną mieszanką z octu i cukru.. Miseczkę przykryć i pozostawić na ok.1 godz.w pokojowej temperaturze. Owoce przełożyć do blendera, dodać schłodzone mleko i serek i zmiksować całość do otrzymania gładkiej masy. Masę truskawkową przełożyć do maszynki do lodów i postępować w/g zaleceń producenta.Moje lody gotowe były po upływie 30 min. Można je również przygotować bez użycia maszynki tak jak większość domowych lodów.Wystarczy przełożyć masę do plastikowego pojemnika ,wstawić do zamrażalnika i co pewien czas energicznie wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !