Sposób przygotowania

Z wody i cukru ugotować syrop.
Owoce dzikiego bzu (koniecznie dojrzałe!) obrać z baldachów i wypłukać.
Osączyć i wsypać do syropu.
Gotować na niewielkim płomieniu przez 2 godziny.
Odcedzić czysty syrop i gotować kolejną godzinę z dodatkiem soku z cytryn i pomarańczy oraz skórek startych z wyparzonych owoców.
Gorący syrop zlać do niewielkich słoiczków i zapasteryzować.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zapraszam do skorzystania z moich przepisów :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :) *</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    super, na przeziębienie w sam raz:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !