Sposób przygotowania

Mleko wlać do garnuszka.Dolać do niego pół szklanki wody.Wymieszać.Dodać masło,sól.Zagotować,wsypać powoli do garnuszka mąkę,nadal trzymać na gazie i cały czas mieszać.Kiedy ciasto zacznie już odstawać od garnka,zdjąć garnek z gazu.Przełożyć ciasto do miski i trochę przestudzić.Dodawać po jednym jajku i ucierać aż do całkowitego wymieszania się składników.Ciasto powinno mieć jednolitą konsystencję.Ciasto przełożyć do szprycy.W garnku rozgrzać tłuszcz.Wyciskać fantazyjne precelki na gorący tłuszcz i smażyć z każdej strony około dwie minuty.Wyjmować,osączyć na papierowym ręczniku.Precelki są smaczne zarówno na ciepło ,jak i na zimno.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !