Sposób przygotowania

W głębokim naczyniu ubić jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym.Oddzielnie wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Ubijając jaja dodawać stppniowo przesiane mąki. Margarynę roztopić i gorącą wlać do ciasta, dokładnie wymieszać , wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Może to być keksówka bądż forma na wieńce. Piec ok. 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku a najlepiej sprawdzić patyczkiem. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem bądż polać polewą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    bardzo smaczne!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię takie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    śliczne i apetyczne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ależ to Twoje ciasto wspaniale wygląda, piaskowe ciasta w moim wydaniu często kończą się fiaskiem, dlatego każdemu, komu pięknie się udają bardzo zazdroszczę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszna babeczka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    wygląda apetycznie
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna baba ulubiona mojego smyka.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ciasto wygląda prze-ślicznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetne ciasto! Chętnie upiekę wg Twojego przepisu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !