Sposób przygotowania

Jabłka pozbawić skórki i gniazd nasiennych. pokroić w mniejsze kawałki. Włożyć do miski, zalać wodą i zagotować aż zrobi się z nich mus jabłkowy. Następnie dodać cynamon i cukier. Poczekać aż cukier się roztopi. Zdjąć z ognia. Dodać galaretkę cytrynową i żelatynę w proszku. Przygotować galaretki truskawkowe jak podano na opakowaniu. Herbatniki ułożyć na dnie tortownicy, na nich ułożyć biszkopty. Zalać połową musu jabłkowego. Na mus wyłożyć biszkopty. Zalać drugą połową musu. Dać do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie zalać lekko tężejącą galaretką truskawkową. Odłożyć do lodówki jeszcze na godzinę albo dwie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    SUPER pomysł właśnie szukam coś z biszkopcikami :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Świetny przepis
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    przepyszny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !