Sposób przygotowania

Pomidory pokroić wycinając gniazda nasienne - wrzucić do szerokiego rondla i dusić w soku własnym, aż się rozgotują, a masa zredukuje o połowę.
Dodać koncentrat pomidorowy, dokłądnie wymieszać.
Wprost do sosu wycisnąć czosnek i dodać soli i cukru do smaku.
Zagotować, stale mieszając.
Kiedy sos ma odpowiednią gęstość - dodać posiekaną bazylię.
Gorący sos przekąłdać do słoików i pasteryzować 20-35 minut, w zależności od wielkości słoika.

Podawać do makaronów, jako sos do pizzy, jako dodatek do innych sosów i potraw.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przeglądania moich przepisów. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    świetny do ziemniaków czy ryżu
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !