Sposób przygotowania

Owoce umyć,obrać,wypestkować.
Z melona i arbuza wydrążyć kuleczki, umieścić w misce. podobnie postąpić z pozostałymi owocami lub po prostu pokroić w kostkę .Owoce posypać cukrem pudrem i dodać sok z cytryny. Można dodatkowo zalać owoce ok. ½ szklanki wody mineralnej/jeśli lubimy kiedy owoce są mocno zanurzone w soku/.Dodać likier, delikatnie wymieszać i wstawić na ok.1/2 godz. do lodówki. Podawać w miseczkach lub wydrążonych łupinach melona.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    Po prostu piękna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale wesoła i zdrowa sałateczka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszna
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    wspaniałe gratuluje!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !