Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z cukrem na parze. Jak jajka są dobrze ubite odstawiamy i chłodzimy. W między czasie ucieramy masło. Po troszku dodajemy ubite jajka z cukrem, oczywiście dalej ucierając. Na koniec dodajemy po troszku spirytusu oraz kakao. Przygotowaną masą przekładamy upieczone biszkopty. Jeżeli masę przygotujemy z podwójnej porcji możemy nią przełożyć torta.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna masa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Też takie robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    moja babcia taką masę robiła, jest pyszna choć mocno kaloryczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super przydatna masa
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smakowita ta masa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !