Sposób przygotowania

Do rondelka dajemy miód razem z cukrem i gotujemy na wolnym ogniu, aby się zarumienił. Orzechy drobno siekamy. Jak miód z cukrem będzie już rumiany to wsypujemy posiekane orzechy. Wszystko gotujemy jeszcze ok.3 min, energicznie mieszając. Stolnicę skrapiamy wodą i wykładamy przygotowane ciasto. Ciasto trzeba rozwałkować, aby było grube. Następnie kroimy według własnego uznania ciasteczka i pozostawiamy na stolnicy ok.4-5 godz. Po upływie tego czasu ciasteczka podważamy nożem i chowamy. Takie ciasteczka są bardzo pożywne i można je długo przechowywać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pychotki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A to ciekawe! muszę kiedyś wypróbować Twój przepis:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo ciekawy przepis,a sposób wykonania bardzo prosty i szybki warty wypróbowania :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    szybki fajny przepis na orzechowe ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !