Sposób przygotowania

Ugotuj makaron chiński (polecam blue dragon).

Podsmaż na woku lub patelni pokrojony w kostkę filet z kurczaka (ok.5 minut). Dodaj pokrojoną w w paski paprykę, orzeszki nerkowca, posiekany czosnek i imbir ( smaż przez 2 minuty). Dodaj drobno pokrojoną kapustę pak choi i pędy bambusa. Wlej sos* i dodaj makaron. Wymieszaj wszystkie składniki. Stir-fry gotowy!

*Sos - Przygotuj 125 ml bulionu z kurczaka, dodaj 3 płaskie łyżki mąki kukurydzianej oraz 3 łyżki sosu sojowego.

Komentarze

  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetny pomysł na kurczaka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Lubie takie jedzenie! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda baaardzo apetycznie:)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    tessinka

    Pyszna potrawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Lubie takie stir fry, przepis bardzo ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    po prostu coś wspaniałego!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !