Sposób przygotowania

Kwiaty mlecza zalewamy wodą i odstawiamy na jakiś czas. Następnie wylewamy wodę. Płuczemy kwiaty jeszcze raz. Wyciskamy dokładnie. Kwiaty zalewamy 1 litrem wody i wrzucamy do nich jedną pokrojoną cytrynę- razem ze skórką. Gotujemy półtorej godziny.Następnie należy całość przecedzić. Kwiaty wyrzucamy, a do wywaru dodajemy wyciśnięty sok z pozostałych cytryn oraz cały cukier. Gotujemy następne półtorej godziny. Gorący syrop przelewamy do słoików.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    też ostatnio taki robiliśmy, lubię zapach mleczy jeszcze w garze :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetny przepis! spróbuję :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Ja też zrobiłam już syrop z mleczu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !