Sposób przygotowania

ŚLIWKI MYJEMY I WYJMUJEMY Z NICH PESTKI I NAKŁADAMY DO WYMYTYCH SŁIKÓW. WODĘ I OCET WLEWAMY DO GARNKA I NASTAWIAMY DO ZAGOTOWANIA. DO LEKKO CIEPŁEJ JUŻ ZALEWY DODAJEM CUKIER I WSZYSTKO GOTUJEMY CO JAKIŚ CZAS MIESZAJĄC. GOTOWĄ ZALEWE NALEWAMY W PRZYGOTOWANE WCZEŚNIEJ SŁOIKI, ZAKRĘCAMY I PASTERYZUJEMY OKOŁO 15 MINUT. SLIWKI MOŻNA DODAWAĆ DO RÓZNYCH DESERÓW LUB JEŚĆ SAME.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    w taki sposób nigdy nie robiłem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 2
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    mam przepis ale gotuje ,śliwki podobnej zalewie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    jestem ciekawa smaku...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    lubie ale niestey nie robię
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    do wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    napewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !