Sposób przygotowania

Owoce przebrać, oczyścic i przepłukać. Do garnka włozyć owoce, wsypac cukier, wlać wodę i gotować na małym ogniu przez 20 minut od momentu zagotowania). Gotowy sok przecedzić przez gęste sito lub czystą lniana ściereczkę. Przelać do butelek lub słoików, pasteryzować 15-20 minut. Owoce mozna wcześniej rozgnieść. Taki sok można m.in. wykorzystywać jako napój po rozcieńczeniu wodą lub do herbaty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Na zimę jak znalazł:)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszny i zdrowy soczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lato zamknięte w słoiku. Pycha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zimą jak znalazł pycha!
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    smaczny jest taki sok:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !