Sposób przygotowania

Jagody oczyszczamy, płuczemy na sicie, wrzucamy do rondelka. Dodajemy 3 łyżki miodu i 1/4 szklanki białego słodkiego wina. Całość gotujemy około 15 minut do czasu, aż sos zgęstnieje. Jeśli nie będzie wystarczająco gęsty, możemy zagęścić go 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w niewielkiej ilości zimnej wody. Sos doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i szczyptą przyprawy do piernika. Mieszamy. Gotowy sos najlepiej smakuje z goframi lub bezikami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny !
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    uwielbiam ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    ale z przyprawą do piernika jeszcze nie robiłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anna152

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    świetny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    swietny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy pomysł
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciekawy sosik zwłaszcza z tą przyprawą do piernika
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pycha,moja mama robiła podobny do klusek na parze
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !