Sposób przygotowania

Do mini formy do tarty wlewamy mleko, wsypujemy semolinę i mieszamy wbijamy 2 jajka. Jajka roztrzepujemy z mlekiem wymieszanym z semoliną i doprawiamy solą. Wsypujemy szynkę i pomidora pokrojonego w kostkę, pokrojone w plasterki oliwki i wstawiamy na 3 minuty do mikrofalówki nastawionej na średnią moc, gdy frittata się napuszy wyjmujemy formę ostrożnie gdyż jest bardzo gorąca i doprawiamy kolorowym pieprzem, solą i posypujemy siekanym szczypiorkiem. Można podawać na ciepło jak i na zimno.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pysznie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda bardzo zachęcająco :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    Smakowite :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !