Sposób przygotowania

Z Ciasta francuskiego wycinamy prostokąty o szerokości około 8cm. Na prostokąty smarujemy dżem malinowy, zawijamy, koniec dokładnie sklejamy. Następnie zawinięty rulon kroimy na mniejsze, o szerokości około 3cm. Blachę smarujemy olejem, kładziemy papier do pieczenia i wykładamy nasze zawijaski. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim ciasto. Pieczemy 25minut w temperaturze 180stopni. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    justys759

    mmm pycha!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam mniam pycha;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm wyśmienite
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    pyszności!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !