Sposób przygotowania

W małym rondelku rozpuszczamy masło (najlepiej prawdziwe), dodajemy brązowy cukier i mieszamy, żeby się nie przypaliło. Następnie dodajemy śmietanę i wciąż mieszamy, aż cukier się rozpuści. Wszystko to gotujemy na wolnym ogniu około 8 minut. Do kremu toffi można dodać posiekane orzechy, rodzynki, żurawinę lub co kto woli. Kremem toffi można smarować wafle. Nadaje się on też do ciast, jako masa, jak również do wszelkiego rodzaju deserów.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ale słodko:)
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    slodkosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super kremik
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    ekstra!
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    muszę spróbować taki zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !