Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć i pokroić na dwie części (podudzie i pałka). Włożyć do miski i posypać: przyprawą do kurczaka,solą,pieprzem i curry.Czosnek pokroić na cieniutkie plasterki i obłożyć kurczaka.Zostawić na godzinkę aby kurczak przeszedł przyprawami. W między czasie obrać marchewkę,pietruszkę,cebulę i pokroić w plastry. Kurczaka wyłożyć na blaszkę,obłożyć warzywami i polać oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika. Piec ok. godzinki.Bulion warzywny zagotować.Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wody.Wymieszać z bulionem.Gdy kurczak ostygnie wlać do kurczaka i włożyć do lodówki do zastygnięcia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    i ten kurczak w galarecie jest razem z kośćmi?
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Dziwne, ale może być dobre
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Przyjemnego wyjmowania kości z te galarety.Co za pomysł!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !