Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut.Po upieczeniu biszkopt ostudzić.Białą czekoladę rozpuścić w rondelku i przelać na wierzch biszkoptu.Ciemną czekoladę pokroić na kawałki i pokruszyć na wierzch ciasta na białą czekoladę.Zostawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !