Sposób przygotowania

Jabłka umyć i bez obierania skórki pociąć na mniejsze kawałki w trakcie krojenia usunąć gniazda nasienne, zalać 1,5 litra wody i zagotować po zagotowaniu potrzymać na gazie do 3 minut, aby jabłka troszkę zmiękły, następnie wyłączyć płomień, dodać herbatę i pod przykryciem odstawić na kilka minut. Po tym czasie wyjąć kilka kawałków jabłka i przełożyć je do dzbanka(ja to robię widelcem), a resztę przecedzić, czysty napój przelać do jabłek, dodać wyciśnięty sok z jednej cytryny i z jednej pomarańczy, dosłodzić do smaku.
Napój wystudzić i schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    W sam raz na upały.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Aj ak ślicznie podany - fotki super!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !