Sposób przygotowania

*Cytryny sparzamy i osuszamy ,ścieramy z nich skórkę .
* mleko gotujemy z po~ową skórki cytrynowej ,cukrem waniliowym i odrobina soli.
*Makaron wsypujemy do gorącego mleka i gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.
*Makaron odcedzamy i osączamy
*mieszamy z 1 ~łyżka masła
*Resztę masła i skórkę z cytryny ucieramy na puszysta masę z cukrem i jajkami,
*dodajemy pokruszony twarożek i budyń w proszku.
*całośc ucieramy
*wiśnie osączamy z soku
*nagrzewamy piekarnik do 175*C
*makaron mieszamy z masą twarożkową i wiśniami
*przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego
*pieczemy 45 minut na złoty kolor.
#Smacznego#

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    bardzo smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    wspaniała
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ciekawy przepis ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to cos dla mnie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !